حلي الشعيرية الباكستانية2


حلي الشعيرية الباكستانية2

086999

المكونات:

1 كيس شعيرية باكستانية، 1/3 كوب جوزهند، 1/3 كوب حليب بدرة

1/3 كوب سكر، 1 علبة قشطة، 1/3 كوبفول سودانب مدروش او ( مكسرات)،

رشه ملح،4 م ك سمن

الخطوات:

نكسر الشعيرية ويضاف جوزالهند

يرفع السمن علي النار ويضاف له خليط الشعيرية وجوزالهند

يقلب علي النار 3 دقائق ويبدأ يتغير لونة وتظهر الرائحة الحلوة

028999يضاف حليب البدرة وهي علي النار مع التقليب حتي يصبح الخليط ذهبي اللون

يضاف السكر ويحرك حتي يذوب ثم تضاف القشطة وتقلب جيدا

049999تضاف المكسرات او الفول السوداني وترفع عن النار

تمسح القوالب مسحاً خفيفا بالسمن ويوزع عليها الخليط

تترك حتي تبرد تماما وتتماسك ثم تخرج من القوالب

060999وتقدم مع الشاي او القهوة

111999

084999

102999

12 تعليقات على “حلي الشعيرية الباكستانية2

  1. رمضان كريم وتصوموا وتفطروا على خير … الغالية سمسماية عايزين اكلان خفيفة وسريعة لرمضان

  2. حلوة شديييييييييييييييييييييييييييييييييييييييد يا عسلنا…انا بعملها بطريقة تانية كمان حلوة شديد يا ريت تجربيها وتقولي ليا رايك
    بجيب كيس شعيرية باكستانية وبكسرها بيدى ناعم….وفي وعاء تاني بخلط علبة قشطة +نص كوب سكر+نص كوب زيت + 4 بيضات + 1 م/ص باكنج باودر …واخلطهم سوا بمعلقة واضيف الشعيرية واقلبهم كويس وبعد كده اصبها في صينية وعلي فرن حار بتاخد ليها زي ثلث ساعة تقريبا ….يعني لحدى ما تشرب السوائل وبطلعها واسقيها بعلبة حليب مكثف وسط…واخليها تبرد وعلي التلاجة …وتاكلي ما تدي الجنبك

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s