كفتة البطاطس


كفتة البطاطس

070999المكونات:

1 كيلو بطاطس، 1 كوب بقسماط، 1 بصلة صغيرة

2 م ك بقدونس مفروم، ¼ كوب جبن مبشور،

2 بيضة، 2 م ك زيت، ملح، فلفل أسود، زيت غزير للقلي

للتغطية

بيض، قليل من الزيت، دقيق، بقسماط

(يمكن اضافة قليل من الملح والفلفل الي الدقيق والبقسماط)

الخطوات:

يسلق البطاطس ويقشر ويفرم مع البصل ناعما

008999

يضاف البقسماط والبقدونس والجبن والبيض والزيت

والملح والفلفل الي البطاطس المفروم وتعجن جيدا حتي تتماسك

وتشكل علي شكل اصابع متساوية (يمكن تشكيلها كرات)

تدحرج الاصابع في الدقيق ثم تغمس في مزيج البيض والزيت

وترفع حتي تتخلص من البيض الزائد 029999ثم تدحرج علي البقسماط مع الضغط جيدا

حتي تتماسك التغطية جيدا (هذه الخطوة مهمة جدا)

يرفع الزيت علي نار متوسطة حتي يسخن تم تقلي اصابع الكفتة

تقلي عدد قليل 3-4 اصابع حتي لا يبرد الزيت وتتفتت القطع

ضروري جدا ان يحافظ الزيت علي درجة حرارته

040999

تقلي حتي يصبح لونها ذهبي

044999

072999

066999

075999

25 تعليقات على “كفتة البطاطس

  1. ولا احلي من كدا….ربنا يطول عمرك ويديك علي قدر نيتك ياسمسم ….وانا حالتي عاملة فيها معلمة في كفتة البطاطس طلعت محامي كفتة ساي جنبك………

  2. ياالله على الكفته حاجة روعه انشَاء االله اجربه اليوم عشَان الاولاد بحبو البطاطس وتسلم يديك ياغَاليه

  3. لقد افتقدناك كثيرا خلال الفترة الماضية عساك بخير والحمد لله على سلامة عودتك وتسلم يديك وجزاك الله كل الخير

    • وليه تستبدلي البقسمات
      متوفر في كل بيت
      خلي الخبز الزائد ينشف ودقيه او اسحنيه واحفظيه في برطمان نظيف واستخدميه لما تحتاجي ليه🙂

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s