صدور الدجاج بالارز


صدور الدجاج بالارز

المكونات:

صدر دجاجة منذوع العظم، ½1 كوب أرز مصري، بصلة كبيرة ،

2 بصلة صغيرة، 1 م ص  لكل من (شمار، يانسون، شطة، كزيرة)، قرن شطة خضراء

¼ م ص لكل من(القرفة، هبهان، فلفل اسود)، 1 م ك كاري، ½1 ك م ص زنجبيل مبشور

توم ، 1 م ك صلصة ، زيت نباتي، ملح

الخطوات:

تقطع البصلة الكبيرة الي شرايح رفيعة ويضاف الزيت وترفع علي النار

يضاف اليانسون والشمار والكزبرة والقرفة والهبهان والفلفل الاسود

تقلب علي النار حتي يذبل البصل يبدأ يصبح اصفر

تقطع صدور الدجاج الي اجزاء صغيرة وتضاف الي البصل

تقلب حتي يتغير لون اللحم يضاف الزنجبيل والثوم المفروم والشطة

نقلب لمدة دقائق ثم يضاف الصلصة ومقدار 2 كوب من شوربة الدجاج او( الماء+ مكعب مرقة)

يضاف الملح وتترك لتغلي، يغسل ويصفي الارز، يقطع البصل الصغير الي اجزاء صغيرة

يضاف الارز والبصل بعد ان تبدأ في الغليان ويراعي ان يغمر الارز

عندما يبدأ في الغليان يخفض النار ويترك ليستوي علي نار هادئة

استمتعوا بألذ واطيب طعم

دعواااااااااتكم

6 تعليقات على “صدور الدجاج بالارز

  1. الفكره شنو ياسماسم من الارز المصري بسمتي ما احلي (عشان مابتلبك) ادينا ياخبرة عشان نعرف

    • الارز المصري طعمه مميز وبعدين بتشرب النكهات لكن ممكن تعملي البسمتي لو بتحبي بس المصري ألز في الوصفة دي

  2. السلام عليكم اختنا سمسمايه شكرا ليك علي المدونه الرائعه دي واسأل الله ان تكتب في ميزان حسناتك .قمت بتطبيق وصفاتك وكلها ناجحه والحمد لله وحاليا الدجاج بالارز علي نار هاديه زي ما انت قلت .شكرا ليك مره تانيه اختك ام محمد من امريكا.

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s