الشيشبرك


الشيشبرك

المقادير:

العجينة

2كوب دقيق، 1 م ص ملح، 1 م ك زيت، ¾ كوب ماء دافئ

 الحشو ة

¼ كيلو لحم مفروم، بصلة صغيرة مفرومة ملح، فلفل،

بهار مشكل، كزبرة، قرفة، م ك زيت

اللبن

2 كاس زبادى (زنة الكاس 500 جم)،3 م ك نشأ، ملح

الخطوات:

يخلط الدقيق والملح ويضاف الزيت والماء وتعجن حتي نحصل علي

عجينة ملساء وتغطي وتترك لمدة ½ ساعة

يرفع اللحم علي النار ويقلب حتي يتغير لونه ثم يضاف البهارات والملح

والزيت ويقلب لمدة دقيقة ويضاف البصل مع التقليب حتي يستوي ويجف تماما

ويترك حتي يبرد

تفرد العجينة وتحشي بالحم ويراعي ان تكون صغيرة الحجم

يرفع الزبادي علي النار ويضاف اليه النشا والملح ويحرك حتي يثقل ويبدأ في الغليان

تضاف قطع العجين المحشو وتترك حتي تستوي العجينة

اضفت صنوبر مقلي في قليل من الزبد علي الوجه🙂

اهل الوصفة بيضيفوا ثوم مقلي (قدحة) او يرش عليه ورق نعناع جاف

9 تعليقات على “الشيشبرك

  1. اول المعلقين ييييييييييي تسلم ايدك يا سمسايه يا مبدعه والاصناف المتنوعه من كل بلد دي حلوه جدا

  2. السلام عليكم
    الوصفة رائعة جدا
    بس عندي سؤال عجينةالفطيرة بتكون نية وللا محمرة

  3. ما شاء الله تحفة … تسلم ايدك … بس سؤال … القطاعة بتاعت العجين دي جبتيها من هنا ولا من برا

  4. ياجماااااااااااااااااااااعة انا جيت متزكرني ولانسيتوني وصلت جدة الحمدللة

  5. سماسم والله لى زمن عايزا الوصفة دى ..الله يبارك فى عمرك ان شا الله بس سوال القالب دا هنا فى الخرطوم بلقاهو؟؟؟ قصدى القالب الختيتى فيهو العجينة

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s