بسكويت سمسماية للشاي


بسكويت سمسماية للشاي

المقادير:

3 كوب سميد(سمولينا)، 1 كوب دقيق، 1 كوب سمن

½ -1 كوب سكر(حسب الرغبة)، 3 م ك حليب بدرة

1 م ص باكنج بودر، رشة ملح، ½  م ص محلب مطحون

1 م ص خميرة +½ كوب ماء+ ½  م ص سكر

1بيضة، فانيليا، سمسم محمص

الخطوات:

تخلط كل المقادير الجافة (عدا الخميرة)

يسخن السمن ويضاف الي خليط الدقيق مع العجن (يفضل عجانة)

تعجن جيدا ولمدة 10 دقائق ثم تترك لتبرد

بعد ان يبرد العجين تماما نضيف السكر والخميرة للماء وتترك حتي تتضاعف

تخفق البيضة مع قليل من الخل والفانيليا

تضاف الخميرة ومخفوق البيضة وتعجن حتي تتكون عجينة قابلة للتشكيل

(يمكن اضافة قليل من الماء ان لزم)

تشكل علي شكل حلقات أو حسب الذوق

يقلب الوجه في السمسم او حبيبات السكر

تخبز في فرن متوسط الحرارة

استمتعي باحلي بسكويت

 

23 تعليقات على “بسكويت سمسماية للشاي

  1. طبعا ياسماسم انا بعمله بس بعجينة اليانسون بس بدله بعمل في الش السمسم لكن ده شكلــــــــــه رهيــــــــــــــــــــــــــــــــب

  2. سلام….ألف شكر ليك ع الوصفات الرائعه وربتا يقويك وانا بصراحه اول مره في حياتي أرسل عبر الايمل لأني جديده عليه—بالنسبه للبسكويت ضروري البيضه؟؟؟وتسلم الايادي

  3. ربنا يبارك فيكى ويسلم ايديكى يارب ويحفظك لاهلك ولنا
    ماقولتيش بنتركه يخمر ولا لا؟؟ والتخمير يكون للعجين ولا بعد التشكيل؟؟

  4. سلام انا عملت البسكويت لكن فشلت فشل ذريع اول حاجة في الفرن ساح كلوا علي بعض ولما حمر لصق في الصينة حتي شكل العجينة ما زي الفي الصورة ماعارفة المشكلة وين رغم الالتزام بالمقارير ًـ انتي عارفة تكون المشكلة فيني

  5. انا عملتة البسكويت دا مرتين مرة طلع نفس بتاع سمسماية المرة التانية اتفرش بعد ما قلتة خلاص بقيت اسطة فية احبطة يا ربي اكون كترتة شنو

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s