دمعة الدجاج

دمعة الدجاج


دمعة الدجاج

المكونات:

دجاجة مقطعة ومنزوعة الجلد، 3 بصل متوسطة، ½1 كوب عصير طماطم

¼ كوب زيت،1 م ك صلصة، 1 م ص ثوم مفروم،ملح، كزبرة

قرفة، زنجبيل، شمار، فلفل اسود، ورق غار او( هبهان صحيح)

الخطوات:

يقطع البصل حلقات رفيعة ويضاف الزيت ويرفع علي النار

يقلب البصل حتي يبدأ كسب اللون الذهبي

يضاف ½1 كوب ماء

تضاف ايضا 1 م ص ملح

بعد ان تبدأ في الغليان تغطي وتتكرك علي نار هادية

حتي يستوي البصل ويذوب

بملعقة خشبية او بهراسة تحرك البصلة وسوف تصبح ناعمة

تضاف قطع الدجاج الي البصل وتقلب

عندما يتغير لون اللحم يضاف عصير الطماطم

وعندما يبدأ في الغليان تضاف البهارات عدا الثوم

تذوب الصلصة في كوب ماء وتضاف اليها

تخفض درجة الحرارة الي اقل درجة  وتغطي

وتترك حتي يستوي اللحم مع ملاحظة ان لحم الدجاج يستوي اسرع

تنزع ورقة الغار من الدمعة

يضاف الثوم المفروم وتترك علي النار لمدة دقيقتين تقريبا

ترفع عن النار وتترك حتي تهدأ حرارتها

وتقدم

مع  القراصة

20 تعليقات على “دمعة الدجاج

  1. بالجد جزاك الله خير أنا اتعلمت منك كتير وأي حاجة عملتها من وصفاتك طلعت حاجة إبداع لما بستغرب في روحي ، الدمعة أول مرة أعملها في حياتي وعجبت راجلي شديد، أنا مغتربة ومع اني بعرف أعمل أكل ظريف بس الأكل السوداني ما كنت بفهم فيهو حاجة والواحد بشتهي الحاجات دي وبعرف قيمتها في الغربة، ريحتيني الله يريحك🙂

  2. بالجد جزاك الله خيرًا يا أخت سمسماية🙂 موقعك ابداع وأكلك شكله شهي ويفتح النفس
    أشكرك بجد لأنك طلعت الأكل السوداني بشكل جميل والكل يقدر يعمله حتى لو ماسوداني ..

    والدمعة شهيتيني فيها شديد🙂 تسلم يديك يارب.

  3. العزيزة سمسماية سلااااااام و مشتاقين
    كنت قايلة نفسي بعرف أعملها لكن جربت وصفتك دي الليلة وطلعت رهيبة ولونها أحححححمر جميل…. تسلم يدك

  4. كنت فاكرة روحي بعرف أعمل الدمعة لكن جربت طريقتك وطلعت ابداع تسلم ايدك وربنا يديكي ألفي مرادك إن شاء الله يا رب ، بس لو ممكن طلب ، ممكن مقادير القراصة دايماً ما بتزبط معاي

  5. ماشاء الله عليك اكلك رهيب و عندك افكار رائعة… رنا يديك العافية و يجزيك احسن الجزاء

    • ياخي يديك العافية ياسمية سترتيني مع راجلي لانو كنت شايله
      هم كبير لاني مابعرف ابو النوم في المطبخ زي ما انتي عارفة

  6. ربنا يجزاكي بالخير كلو يا سمسماية ويديكي من وسع ويفتح عليكي زي ما فتحتي علي ربنا يوفقك انا عروس جديد وبليدة في المطبخ واهل راجلي جوني ووصفاتك انقزتني ربنا يديكي الف عافية

  7. سمسمه ياخطيييييرة والله دمعتك ابداااع تسلم يدك اها قراصة زى قراصتك دى بظبطوها كيف؟

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s