الشربوت بالأرز


الشربوت بالأرز

المكونات

أرز حبة طويلة، بهارات صحيحة (زنجبيل، غرنجال، قرفة، هبهان)

الطريقة

توضع البهارات ويصب عليها ماء مغلي وتغطي

يغسل الأرز جيداويصفي منه الماء

ويوضع فى وعاء عميق ويغمر بالماء

(لكل مقدار أرز 5 مقادير من الماء)

يرفع علي النار حتي يبدأ في الغليان وتنزع الرغوة

تخفض النار لاقل درجة ويغطي ويترك حتي يتشرب الماء و يستوي

بعد ان يبرد تمام يوضع مقدار من الارز + مقدار من الماء ويخلط

يصفي الارز في وعاء كبير

تضاف البهارات المنقوعة الي الارز

ويترك حتي يمتص النكهة ويتشربهايصفى الشربوت ويحلي بالسكر ويوضع فى الثلاحة ليبرد

يمكن ان يضاف قليل جدا من خميرة البيرة عند التقديم

مهداه لصاحبة الفكرة الغالية الاخت والحبيبة محراب

18 تعليقات على “الشربوت بالأرز

  1. تسسسسسسسسسسلمي يا ستهم والله كان نفسي اعرف اعملو وربنا يديك العافيه وكل سنه وانتي طيبه

  2. طيب ممكن اعرف كم يوم أتركها بعدما أضيف البهارات على الارز
    ولا ممكن استعملها في نفس اليوم

  3. ما حصل جربتو قبل كدا ، لكن الطريقة ساهلة تشجع علي التجربة .
    والأرز المصري ينفع ولا لازم أرز حبة طويلة ؟

    • الارز الحبه طويلة بيكون قوامه اخف وما بتحسي ببطعم الارز بعد البهارات لانو المصري نشوي شديد وبتعجن سرعة لكن ممكن تجربيه

  4. شكراً علي اهتمامك وردك السريع يا سمسماية وان شاء الله أجربه وأوريك النتيجة .

  5. تسلمى يا سمسم وانا جربتة فى العيد مع اضافة السفن اب وطلع مبالغة من غير اضافة خميرة

  6. تسلمى يا سمسم كلك ابداع انا شخصيا ادمنت المدونة وبطبق كل جديد وبلقى اعجاب واستحسان من اولادى لدرجة كبيرة واخيرا جربت الشربوت بالارز وطلع مبالغة وانا اضفت السفن اب عند التقديم

  7. والله عملتو امبارح حاجه تحفه شربتو مع السفن اب زي ما قالو الاخوات وعملته جكين ربنا اديك العافيه

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s