فيتوتشيني الفريدو Fettuccine Alfredo


فيتوتشيني الفريدو Fettuccine Alfredo

المقادير:

½ كوب زبدة، معكرون فيتوشيني مسلوقة

1 كوب كريمة طهي(يمكن استبدالها ¾ كوب حليب + ¼كوب قشدة)،

½1 كوب جبنة بارميزان (هي سر الطعم المميز)، جبنة رومي (استخدمت ½ كوب قشوان)،

½ م ص ملح، رشة فلفل اسود، رشة بدرة ثوم

الخطوات:

ترفع الكريمة والزبدة علي نار هادئة حتي تذوب الزبدة

تضاف الجبنة البارمزان والقشوان وتحرك حتي تذوب

يضاف الملح والفلفل والثوم وتحرك حتي تبدأ في الغليان

ترفع عن النار وتضاف الي المعكرونة (فيتوتشيني)

وتقدم ساخنة ويمكن ان يرش الوجه بقليل من الزعتر الجاف

12 تعليقات على “فيتوتشيني الفريدو Fettuccine Alfredo

  1. الله الله رهيبة والله تسلم الايادى انا جديدة معاكم لكن شكلكم ماشاء الله خطيرين مزيدا من التقدم

  2. سمسمة ازيك ياعسل… انا بعمل الفتوتشيني بطريقة بيتوتية شوية وبتطلع تحفة ماشاء الله
    بقطع صدور دجاج قطع صغيرة وبكون مقعة بصل صغاااار واقلبو شوية وبعدين بضيف عليو صدور الدجاج وبغطيو من غير اضافة موية طبعا بضيف البهارات كلها والماجي .. لما يستوي الدجاج بضيف علبة قشطة وبقلبها شوية بس وبطفي النار
    طبعا المكرونة تكون مسلوقة جاهزة اضيفا لخلطة الدجاج واقلبهم مع بعض عشان تداخل المكونات وبعدين بضيف فلفل رومي احمر واصفر واخضر مقطع قطع صغيرة والذرة المعلب… وبالهنا
    جربيها بتطلع خطيييرة

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s