صينية المعكرونة بالبشاميل(1)


صينية المعكرونة بالباشميل(1)

المكونات:

عبوة (كيس) معكرونة

الحشوة:

¼ كيلو لحم مفروم، ثوم مفروم، ملح، فلفل،

بهار مشكل، كزبرة، قرفة، صلصة طماطم، م ك زيت

البشاميل:

3 كوب حليب،  2 م ك دقيق، 3 م ك زبدة، ملح ، فلفل

½ كوب جبنه قشوان مبشورة، 2 بيضة

التغطية:

½ كوب جبنه قشوان مبشورة، ½ كوب من الباشميل

1كوب كريمة طبخ أو(½ كوب قشطة+ ¾ كوب حليب + ملح وتخلط خيدا)

الخطوات:

ترفع اللحم علي النار وتقلب حتي يجف الماء

تضاف البهارات والملح وتقلب ويضاف الزيت

تضاف الصلصة وقليل من الماء وتغطي حتي تستوي

ترفع المعكرونة علي النار حتي تسلق

ترفع الزبده علي النار حتي تذوب ويضاف الدقيق مع التحريك المستمر

ويراعي ان لا يتغير لون الدقيق

يضاف الحليب بالبتدريج مع الاستمرار في التحريك بمضرب السلك

حتي تتماسك ويضاف الملح والفلفل وتترك حتي تغلي وترفع عن النار

توضع المعكرونة في مصفي وتترك ليصفي الماء

تضاف الجبنة مع التحريك المستمر

يضاف البيض بعد ان تبرد قليلا

تخلط المعكرونة بالباشمل (يحفظ ½ كوب منها للتغطية)

تمسح صينية الفرن ويوضع نصف مقدار المعكرونة

تضاف اللحمة المعصجة

يضاف بقية مقدار المعكرونة لتغطي اللحم

يخلط مقدار الكريمة مع ½ كوب البشاميل

وتصب  علي الوجه وينثر الجبن المبشور وقليل من الذبدة

وتدخل الفرن وتترك حتي تكمل مضوجها ويتحمر الوجه

31 تعليقات على “صينية المعكرونة بالبشاميل(1)

  1. والله إنك راايعة ومبدعة ياسمسمة يادوب عرفت سر البشاميل والله كل مرة بيبقى لي عصيدة جبنة قشوان دي ماعرفتها ممكن موزريللا؟

  2. يم يم .. باستا وباشميل

    من ألذ الأكلات ..

    وبصراحة ما سبق وجربت جبنة القشوان .. بس متأكدة لذيذة

    تسلم الأيادي يا سمسومة قلبي

  3. رهييبة يا سمسمة ممكن تعملى وصفات جديدة وسريعة لى رمضان ؟ تصومو وتفطرو على خير.

  4. سلام يا سمسم وكل الاخوات رمضان كريم كل سنه وانتم طيبين
    سمسم عايزه طريقه عمل الكنافه على شكل عش العصفور وكمان حبيبتى طريقه تقطيع الباسطه الجلاش على شكل معين لانه جربت كم مره وما فلحت
    وتسلمى يا احلى سمسم

  5. تسلمي يا سمسمايه والله انا المكرونه دي قدر ما عملتها ما ظبطت معاي لكن انشاءالله اجرب دي واقول ليك (علي فكره انا جديده في المدونه)

  6. يسلم ايديك وينور دربك يارب ,سمسمتي طريقة البشمل بتاعتك رهيبه بس ماعرفت الجبنه دي ياته وانا حاليا مافي السودان في امريكا وريني جبنه هنا عندنا بتدي نفس طعمها او قريبه ليها …سمسمه انا بعمل في البشمل مكعب مرقة دجاج بديها نكهه رهيبه جربيه تحياتي ياغاليه

  7. ماشاءالله تبارك اللة ابداع ياسمسماية انا بس كان عندي مشكلة مابتكون متماسكة زي دي امكن يكون من الباشمل عشان بعملة تقيل شوية زي المهلبية

    • تسلمي يا حبيبة المعكرونة بتتماسك يا ان سارة بس انت تخليها لما تكون دافئة حتي تقطعيها …… يعني اعمليها بدري شوية

  8. السلام عليكم سمسمايه انا من اشد المعجبين بمطبحك ربنا يوفقك ويجعل في ميزان حسناتك واكتر حاجه بتعجبني في مطبخك المكونات بتكون في البيت ومافيه حاجه تكسل وانا عملت اغلب الاكلات وطلعت كلها جميله لان المقادير مظبوطه ماشا الله عليك وانا مبسوطه اني حكيت معاك رمضان كريم وكل سنه وانت طيبين

    • وعليكم السلام ورحمة الله ا شاء الله ربنا يتقبل ومشكورة عي الدعوات
      والله انا اكثر سعادة واسعدني جد ثناءك وان شاء الله ابقي قدر المسئولية …….. سعيدة بك

  9. سلام يا سمسم وكل الاخوات رمضان كريم كل سنه وانتم طيبين
    سمسم عايزه طريقه عمل الكنافه على شكل عش العصفور وكمان حبيبتى طريقه تقطيع الباسطه الجلاش على شكل معين لانه جربت كم مره وما فلحت
    وتسلمى يا احلى سمسم

  10. سمسماية جربتها امس وطلعت روووووووووووووعة ،لكن اعتقد كترت الطبقة الفوق شوية ،اى نصائح عشان تزبط المرة الجاية ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  11. ماشاءلله عليكى ي أروع سمسماية..تسلم ايديكى.
    على فكرة انا عروس جديدة وبعد اكتشفت الموقع بطلت أتصل على امى شان تنقذنى..
    ياريت تقبلونى.

  12. انا اسمي ساره وانا عروس جديييييدة وعلاقتي بالمطبخ صفر من ميه وبتمنه اكون اختك الصغيره ال ح تتعلم منك اصول الطبخ والاكلات جميله وسهله شديييد وسهلتيها علي شديييييد وربنا يسهلها عليك دنيا واخره

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s