فتة شوربة لحم (سليقة)


فتة شوربة لحم (سليقة)

المكونات:

½ كيلو لحم ضأن مقطع قطع متوسطة، 4 بصلات صغار

أو (1 كبيرة)،+ بصلة متوسطة(للأرز)

ورقة غار، 3حبات هبهان، ملح، 1 م ص صلصة، ثوم مفروم،كزبرة

فلفل اسود، 1 م ك فول سوداني مطحون، 2 كوب أرز بسمتي

(ينقع في ماء دافي ربع ساعة)،

الخطوات:

تغسل اللحم وترفع علي النار ونضع الغار والهبهان والملح

والبصل تغطي وتترك علي نار منخفضة حتى تتشرب جيدا

يضاف اليها مقدار الماء (5-6 اكواب) وتترك حتي تستوي

عندما تستوي الشوربة تترك لتبرد وترفع قطع اللحم بعيد

تصفي الشوربة  وتغطي

ويغسل الارز جيد ويوضع في مصفي ليتخلص من الماء

تقطع البصلة الي حلقات رفيعة  وتقلب في قليل من الزيت حتي تذبل

يضاف الارز ويقلب ثم يضاف اليه 2 كوب شوربة +2 كوب ماء

ثم يضاف اليه قليل من الملح ويترك حتي يغلي ثم تخفض النار حتي يستوي

في صاج عميق يوضعب قليل من زيت ويترك يسخن وتوضع قطع اللحم

وتقلب حتي تبدأ في الاحمرار

في ¼ كوب ماء نذوب الصلصة ويضاف ¼ م ص ثوم مفروم

وملح وفلفل وكزبرة وتضاف الي اللحم وتترك حتي تتشرب مع التقليب

حتي تتشرب الخلطة بالتساوي

يذوب الفول السوداني ويضاف الي الشوربة

في مقلاة نضع قليقل من الزيت و2 م ص ثوم حتي يصبح ذهبي

وتطفي بها الشوربة

عند التقديم ندفئ الشوربة ويقطع الخبز

ثم ترش قطع الخبز بالشوربة ويراعي ان لا تكون كثيرة

يوضع الارز فوق الخبز ثم قطع اللحم

وبالهنا

18 تعليقات على “فتة شوربة لحم (سليقة)

  1. هه كنت قايلة نفسي بعرف أعمل شوربة نظام اسهل حاجة وكدة لكن طلعتيني بيشش يامبدعة تسلم يدك_أمس زوجي متعشي بي كوارع فقال لي عاوزك المرة الجاية تعمليها لي أنا واصحابي قلت ليهو ماااابعرف قال لي بعد سمسماية دي تاني مافي حاجة إسمها مابتعرفي_بقيت ورطانة مافي طريقة زحلقة بعد دا
    الله يعيني عليه ويعينك علينا
    ويقدرني علي التطبيق

  2. شكرا كتير للاستجابة السريعة وانا بالمناسبة داخلة با سم حاتم لكن انا اسمى سلافة يعنى علشان تاخدى راحتك فى التعامل معاى يعنى انا ماراجل والله واحدة ست فانا داخلة بايميلو كل الحاصل

  3. تسلمي يا سمسم
    نحنبنحبها وناكلها كتير وطريقتي كالاتي
    بحمر البصلة وبختاللحمة والموية ومعاه التوم والبهارات وطماطمة سالمة وحبة صلصة وبخليهم لممممما يتسبكو بعداك بعمل قدحه توم وتطلع رهيبة
    بس اول مرة اسمع بالدكوة معاه ف النار شكلها بشهي انا غالبا ما بختها ف صحن براها

  4. اممممم نسيت اقول ليك كمان نحن مابنحب الرز وبنرش مكعبات بطاطس محمرة ف الوش بدل الرز اتمنى تعجبك

  5. حاجة عجيبة طبعا انا مشهورة بالشوربة لكن دي لمن شفتها اصبحت تلميزة صغييييييييييييييييييرة

  6. تسلمي كتير بالجد ي ناس سمسمايه انا استفدتا منكم كتير وراجلي بفضل ربنا وبفضلكم بقت يادوب تعجبوا طبخاتي شكرا كتير

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s