DSC0133844

طبقات الكاكاو (بريوش)


طبقات الكاكاو (بريوش)

المقادير:

العجينة:

½3 كوب دقيق، 1 كوب حليب، ½ كوب سكر،

1/3 كوب زبدة ،1 بيضة، 1 م ك خميرة،

1م ص باكنج بودر، 1 م ص ملح،، فانيليا

طبقة الكاكاو:

بياض 1 بيضة، ¼ كوب دقيق، ¼ كوب سكر، ¼ كوب كاكاو

¼ كوب كوب حليب، 1 م ك زبدة،1 م ص قرفة

الطريقة:

العجينة:

في ¼ كوب حليب تضاف الخمير و1 م ص سكر وتترك لتتخمر

توضع المقادير الجافة وتخلط جيدا

في الحليب المتبقي نضع الفانيليا والبيضة نخفق جيدا

يصب الخليط والخميرة والزبدة علي الدقيق

تعجن حتي تصبح ملساء مطاطية

وتغطي وتترك حتي تتضاعف

طبقة الكاكاو:

يوضع الدقيق والسكر وبياض البيض والفرفة  ويمزج جيدا

يرفع الحليب علي النار حتي يغلي ويضاف الكاكاو

ثم يضاف مزيج الدقيق ويحرك حتي تصبح سميكة ثم تضاف الزبدة وتقلب سريعا

تترك حتي تبرد تماما

توضع علي قطعة نايلون وتشكل علي شكل مربع متوسط

وتغلف وتوضع في الثلاجة حتي وقت الاستعمال

تفرد العجينة علي شكل مستطيل وتوضع عجينة الكاكاو في الوسط ثماما

تتطوي الاطراف عليها وتفرد بالنشاب  بشكل طولي

يطوي الطرف الاول حتي الوسط ثم الطرف الثاني حتي الوسط ايضاً

وثم تطوي الاطراف علي بعضها وتفرد مرة اخري بشكل طولي

تساوي الاطراف بسكين حاد، ثم تقسم الي شرائط

وتلف علي شكل رول

ترص في صينية مدهونة او علي ورق زبدة وتترك لمدة ساعة

تخبز في فرن متوسط الحرارة حتي تصبح ذهبية

 

35 تعليقات على “طبقات الكاكاو (بريوش)

  1. لا لا يا خي جد مبالغة و الله بالغتي عدييييييييييييييييييييل ما شاء الله تبارك الرحمن و المافيشين تجيهم نفسياااااااااااااااااااات ……….عجييييييييييييييييييييييييييب سوبر سمسماية

  2. حقيقه تحفة بجد وكمان تشهي اليوم سوف اطبقها وبدون تردد واقدمها مع شاي المغرب باذن الله

  3. ده شنو يا سمسماية!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! بالغتي وابدعتي…دي مش نفسيات ..جننتينا عدييييييييييييييل..والله روعة ماشاء الله تبارك الله.

    • ماشاء الله شغلك جميل تسلم يدك لكن كنت عاوزه اعرف المقدار بتاع الكباية البتقيسى بيه قدر شنو يا ريت لو وضحتى لينا واكون شاكره ليك

  4. لكن ماحاجة تحفة…هسى دى ناكلا ولا نقعد نعاين ليها كده…اقول ليك فى الاول نتصور جنبها وبعد كده يبدأ الهجوم…هههههههه…تسلم يدك يا عسلنا

  5. ههههههههه الله يسعد أم براءة .. ردها جميل

    ~~~

    أنتي إبداع يا سمسماية وشهادتي فيك مجروحة

    يهني اللي حواليك ^^

  6. ماشاء الله ياعمة يسلمو ايديك الطعم يجنن والشكل كمان ..الحمد لله ايناس وصفويةماحصلو معانا

  7. ماشااللله ياسمسم روعة وربنا يجزيك عننا كل خير بالجد ساعدتينا بطريقة كبيرة شديد واحنا في غربة بعيد عن امهاتنا ربنا يديك العافية ان شالله..بصراحة مافهمت طريقة اللف كويس (فضيحة) لخبطتني الصورة الفيها الشرايح البنية في النهاية انتي ختيتي طبقة تانية من الكاكاو؟ولا بس مرة وحده؟وبعد ماختيتي طبقة الكاكاو الاولي بتتفرد كم مرة تاني؟مشكووووورة

  8. شوشو عدد الطبقات لو لاحظتي في الصور بعد وضعت العجينة الكاكاو طبقتا الطرفين وفردت العجينة بالطول وتانب طبقتا الاطراف حتي النص وتاني طبقتهم في بعض ثم فردتها مرة ثانية يلا تتفرد للمرة الثانية بتظهر بمية زي الشكل المقطع شرائح لانها طبقة الكاكاو بفت بين طبقات العجينة البيضا عشان كدا بتظهر بنية لانه الطبقات بقت خفيفة وشفافة ودا بيديك تداخل الالوان بعدين🙂

  9. السلام عليكم مشتاقين كتير لكل ناس المدونه وأخواتي في الفيس بوك انا هسي داخله بالجوال وباللابتوب ماظبط معاك وحسابي في الفيس بوك رفض يفتح معاي يعني المشاكل كتيره وتحياتي ليكم كلكم بدون فرز ياسميه وصلي سلامي للحريم بهناك

  10. واااااااااااااو وااااااااااااااو إبداع إلإبداع والله يا سمسمة القدامى ما خلو لى كلام أقولوا بإذن الله دى أول حاجة حأعملها بعد ما أفضى من البيبي الجديد بس إنشاء الله تظبط معاى
    تحياتى ياراقية إنتى

  11. تعقيب: الخبز الفرنسي الحلو « مطبخ سمسماية

  12. رمضان كريم وكل سنه وانتى طيبة وكل أحبابك آميـــــــــن

    استفسار يا غالية
    طبقته الوصفة بالنص مع ضبط زمن التخمير وطلع شكلها بدون مبالغة ابداع لكن طعم الخميره ظااااااهربقت زى الخبز!!!!!!!!!

    ورينى المشكلة وين ؟
    جزاك الله كل خير

    • الله اكرم غاليتي
      لو عايزة طعم الخميرة ما يطلع لما تنتهي من العجن تختي العجينة في سكرية زجاج (ابعدي من البلاستيك) وتغطيها بقماش رطب عشان تخنر علي راحتها وان شاء الله تظبط معاك

  13. ماشاء الله انتي فنانة جزاك الله كل خير – سؤال الكيكة دي تنفع شكل لخبيز العيد ؟

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s