فخذ الضأن المشوي


فخذ الضأن المشوي

المكونات:

فخذ كامل زنة 3 كيلو،1 م ك زعتر مجفف، 3 ورق غار مكسر

2 راس كبيرة ثوم مقطوع النصف،

2 م ك ملح، 1 م ك بهار مشكل ، 6 م ك زيت زيتون

السلطة

1 كيلو بطاطس مقطع مكعبات صغيرة، ملح، بهار مشكل

بقدونس مفروم، بابريكا (الفلفل الاحمر الحلو)

الخطوات:

يخلط الزعتر وورق الغار مع 2 م ك كبيرة زيت زيتون

نقوم بعمل اربع شقوق عميقة علي الفخذ في مناطق متفارقة

يحشي كل شق بنصف رأس التوم مع خليط الزيت والزعتر

تكمل كل الشقوق

نضيف الملح  والبهار المشكل مع ما تبقي من الزيت (4 م ك)

تتبل بها الفخذ جيدا ثم يلف في قصدير جيدا (لانترك اي فتحة)

يوضع في صينية الفرن ويضاف اليها مقدار 2 كوب ماء ساخن

توضع في الفرن (النار من تحت فقط) والذي تم تسخينه مسبقاعلي نار عالية

تترك لمدة 3 ساعات تقريبا مع اضافة الماء كل ما جفت

في هذا الوقت يتم اعداد سلطة البطاطس

يحمر البطاطس في الزيت ويترك ليبرد

تضاف بقية المكونات ويقلب جيدا

ينزع القصدير بعد مرور الوقت وتترك حتي تتحمر من الاعلي

وتقدم مع سلطة البطاطس

من تطبيقاتي في دورة لائحة الشيف

12 تعليقات على “فخذ الضأن المشوي

  1. ماشاءاللة تبارك الرحمن دي بتكون ذي البسكويت هشة حتي كان ماعندك اسنان تاكلها الوصفة دي بعلمها بنتي عشان بعد ابغي عجوز تعملة لية ههههههه

  2. انا خايفة يقولوا اللحم غالي خلينا نديها كاستر ههههههههه ولا نشأ وانا عايزة لحممممممممممممممممممممممم

  3. السلام عليكم كيف حالك ياسمسماية انااتعرفت على مدونتك دى جديد وعجبتنى عجب شديد وجربت منمطبخك سلطة الجزر وسلطة الاسود المسلوقة وطلع جميلين جدا وانا بحب اجرب اعمل حاجات جديدة وانا حسيت انك انسانة راقية واتتواصل معاكة مشرف فياريت تعتبرنى صديقة واخت ليك وتحياتى لجميع الاخوات المتواصلات معاك

  4. سمسماية ربنا يديك العافية
    الليلة اول ورة اراسلك
    بحب اقرا التعليقات وبستفيد منها
    طبعا في رمضان كان اول مرة اعرف المدونة بتاعتك وعملت جزء كبير من حاجاتك وبعمل برنت اوت لكل حاجة بتعجبني
    حاليا عندي دفتر بكل الوصفات اللي طبقتها وربنا يديك العافية
    ناس البيت فترة كدا كانو مسمني سمسماية لاني كل يوم بطبق حاجة
    بس اليومين دي انشغلت حبة

    عندي طلب
    عايزة تتبيلة للدجاج المحمر بالفرن وتسلمي يا عسل

    • تسلمي يا سمسماية هههههههه ربنا يديك العافية
      ياستي التتدبيلة ممكن تكون
      تتبيلة الدجاج
      بهار مشكل ( كباب صيني،هبهان،قرنفل،قرفة،فلفل اسود) يطحن ويستخدم منه
      صوص صويا
      زبادي
      ملح
      بدرة ثوم
      خل ابيض
      يتبل الدجاج بالملح والبهارات
      وينقع في خليط الخل والصويا والزبادي اقل شي 4 ساعات عشان البهار يشيل

      ممكن تشوفي
      فراخ بالفرن

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s