كبدة الضأن


كبدة الضأن

المقادير :

كبدة (½ كيلو تقريبا) مقطعة إلى قطع صغيرة، 1 م ص كركم
1 م ك الفلفل الأحمر الحار (اختياري او حسب الذوق)
1 م ك كزبرة، 1 م ص فلفل أسود
½ كوب بصل مفروم، ½ كوب طماطم مقطع مكعبات صغيرة
1 م  ص  زنجبيل مفروم، 1 م  ك ثوم مفروم
عود قرفة، 3 راس قرنفل، ملح، 3 م  ك ة زيت

الطريقة :

في وعاء يصب الزيت ويرفع علي النار
أضف القرفة والقرنفل والبصل المفروم مع التقليب حتى يصبح لينة وشفافة
يضاف الثوم والزنجبيل وتقلب لمدة دقيقة
يضاف الطماطم والقليل من الملح حتي يبدأ في الغليان

يضاف الكركم والكزبرة و الفلفل الحار. وتترك حتي تتشرب
وأخيرا تضاف قطع الكبدة بعد غسلها


يضاف ربع¼ كوب ماء وتترك علي نار هادئة حتي تستوي لمدة 15 دقيقة

21 تعليقات على “كبدة الضأن

  1. انا جارية ورا الكبدة من القروب للمدونة …………هههههههههه خايفة من بيبسي……….و ايامك يا بيبسي

    • سناهر كيفك يا غالية
      بالنسبة للموية زي ما قلت لامل لانه البصل بنحتاج نخليه طري
      فبنضيف قليل من الماء
      لك التحية

  2. تشكرى ياحبيبة
    انشاءالله حاجربها بطريقتك دى
    وتغيير من الطعم الواحد
    تسلمى … قائدتى للابداع

  3. بكره اول يوم في العيد وحا اعملها ليهم بي طريقتك يا سمسايه واكيد حا تطلع حلوة واقشر بيها (:

  4. انا مره حمرتها في الطوه بي توم و بهارات و ليمون واكلتها كانت ظريفه.. لكن ما حصل عملتها كدا

  5. انا حسي بسوي في الكبه وريحته ملت البيت وخصوصي الجنزبيل وكل يوم يا سمسم بعمل وصفه والله حاسه اي برفشنل ههههههه مشكوه ياغاليه

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s