كنافتي المالحة


كنافتي المالحة

المقادير:

باكيت عجينة كنافة،، ¼ كيلو لحم مفروم، فلفل احمر، بصله صغيرة

2 م ك زيت، فلفل، ملح، بهارات،1 م ص صلصة

جبنة بيضاء (فيتا)، قليل من الشوربة، 1 م ك زبدة، 1 م ك سمن

الخطوات:

يرفع اللحم علي النار مع التقليب حتي يجف ماءه

يضاف البهار والملح والفلفل مع التقليب

يضاف الزيت وتقلب لمدة 2 دقيقة

يضاف الفلفل الاحمر المقطع والبصل

والصلصة ويقلب ثم يضاف قليل من الماء

تترك حتي تستوي وتجف تماما

تترك حتي تبرد ثم يضاف الجبن ويخلط جيدا

يؤخذ من الكنافة وتفرد وتوضع كمية قليلة من اللحم

وتلف جيدا مع الضغط ويمكن ان تبل

اطراف الاصابع ان كانت الكنافة جافة

ترص في صينية فرن ممسوحة بالسمن

توزع الزبده علي قطع الكنافة

وتدخل الفرن حتي تتحمر من الاعلي والاسفل

تخرج لتبرد وثم نضيف القليل من الشوربة علي قطع الكنافة

وتقدم

11 تعليقات على “كنافتي المالحة

  1. عذاب ………..دمااااااااااااااااااااااار جد ابداااااااااااااااع ………….و ابسط يا عم بيبسي هههههههه ما شاء الله تبارك الرحمن

  2. دي لازم تشرحيها لينا في شرح و توضيح بالخطوات و طريقة لفها……..و اسفين للازعاج

  3. والله مبدعة ياسمسماية
    ماشاء الله عليك ربنا يحفظك لينا عشان تجيبي لينا كل جديد

  4. حاجة مبالغة انا جربتها بالبشكري والخضار ولا ارهب
    ناس البيت قعدوا يضحكوا في كنافة بملح دي لكن طعمها رهيب يا مبدعة

  5. مشكوره ياغاليه اناعندي طلب عايزه وصفة ورق القلاش باللحمة المفرومه مين ايدينك الحلوين ياريت بالصورة والشرح

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s