فطائر بحشو البطاطس والجبن


فطائر بحشو البطاطس والجبن

المقادير:

العجينة:

½3 كوب دقيق،3 بيضات،2 م ك زيت

م ك روب (حامض)، ¼م ص خل

¼م ص ملح، ½-¾ كوب ماء للعجن

الحشوة:

2 بطاطس بحجم كبير، بصلة صغيرة مفرومة،م ص ثوم مفروم

¼ م ص زعتر مجفف، ملح ، فلفل،  زبدة، كوب جبنة بيضاء مبشورة (فيتا)

للتزيين:

متبل التوم

الخطوات:

في وعاعميق تخلط مقادير العجينة وتعجن جيدا

تترك لتستريح مدة 20-30 دقيقة

يقطع البطاطس ويسلق حتي يستوي ويصفي من الماء جيدا

يوضع 2 م زبدة وترفع علي النار ويضاف البصل التوم والزعتر

وتقلب علي النار ختي يدبل البصل ويبدأ لونة يتغير

يؤفع عن النار ويترك ليبرد

يهرس البطاطس ويضاف البصل والجبن قليل من الملح

والفلفل ويخلط جيدا حتي يمتزج الخليط

يصب مقدار من الماء في قدر عميق (حتي النصف) ترفع علي النار لتغلي

يؤخذ من العجينة وتفرد وتحشي بخليط البطاطس

وتقفل من الاطراف جيدا

تسقط في الماء وتترك حتي تنضج وترفع في سلك

وتكمل العجينة بهذه الطريقة

في مقلاه يوضع قليل من الزبد وتقلب الفطائر حتي يصبح لونها ذهبي

نوضع في طبق التقديم وتزيين بمتبل التوم

15 تعليقات على “فطائر بحشو البطاطس والجبن

  1. تسلمي يا سمسماية شكلها لذيذة , لكن فكرة , وضعها في الموية دي غريبة أول مرة أشوفها

  2. أهلا أميمة … أنا برضو شفت البيقل (Bagel) بيغلوهو في الموية أول و استغربت.. ولما سالت عن السبب قالوا بيدي خاصية مطاطية للعجينة وبرضو بيعزز طعمها…

  3. ماشاء الله شكلها مشهي جدااا تسلم إيديكي…
    بس عايزة أعرف الفطاير بيتاخد كم في المويه عشان تستوي؟؟

  4. ثانكس سمسماية على الموقع وعلى الاكلات الشهية
    بس ممكن نعمل الفطيرة بالفرن مع مسحة تلميع ؟؟

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s