كرواسون بحشو الجبن


كرواسون بحشو الجبن


المقادير:

ممكن تستخدمي عجينة البف باستري الجاهزة
او تعمليها بالبيت

2 كوب طحين ابيض
2 كوب زبده مقطعه رقائق او شرحات وتكون بارده
ربع ملعقه صغيره ملح
ثلاث ارباع كوب ماء بارد

الحشوة بسيطة عبارة عن جبن ومبشور الجزر وبقدونس وثوم
عليهم فلفل قليل كمون

الطريقة:

في وعاء عميق نضع الدقيق مع الملح  ويضاف الماء ويعجن

نقسم الزبده الى 4 اقسام متساوية

تفرد العجينة علي شكل مستطيل وتقطع الجزء الاول من الذبدة

ويوزع علي العجينة وتثني العجينة عليها كما بالصورة

ثم تفرد علي شكل مستطيل وتثني وتوضع في الثلاجة 20 دقيقة

1212

ثم نكرر الخطوات مع ما تبقي من الزبدة (3 اجزاء) كما الخطوة السابقة

بعد اكمال الاربع مراحل والهدف هو توزيع الزبده جيدا
ثم تلف جيدا ويحكم الاغلاق عليها لمنع دخول الهواء
وتوضع في الثلاجه نص ساعه قبل استخدمها

يؤخذ جزء مناسب من العجينة ويفرد علي شكل مستطيل

(قمت بفرد العجينة (رقيقة) ليصبح مقرمش)

ويقطع بسكينة علي شكل مثلثات كما مبين

يقص المثلث من الضلع الاصغر وتوضع الحشوة ويلف

تخبز في فرن متوسط الحرارة



18 تعليقات على “كرواسون بحشو الجبن

  1. نفسي أجرب هالعجينة ..

    بس أحسها تاخذ وقت ..—> عجازه ما فيها تنتظر ^^

    لكن إن شاء الله أجربها

  2. salamaaaat ya simsimya ya zooog
    konta datra agol bay 3ageenat alsmbokssa ma btnf3
    o tany 7aga momkin n3ml feha shoyat bay’9 bay forshah o nrosh 3laeha simsim…. mosh

    • ممكن تعمليهيا سمسم بس الطعم ح بختلف شوية لكن انت جيبي عجينة البف باستري
      الجتهزة واعمليو بيها ممكن تزينيهو بالسمسم ولو الحشوة حلة ممكن تملي شيكولاته سائلة في
      الوش بعد ما يبرد🙂

  3. يا سمسم ابدااااااااااع الكرواسون ده من زمان دايره زول يورينى ليهو وما لاقيه وطريقتك روعه وواضحه وشكله شهى .تسلمى

  4. تسلمى بس انا مافهمت اول الخطوات اقطع العجينه الى اربع وكل جزء اعمل فيه جزء من الزبده وادخل التلاجه اربع قطع عجينه ولا قصدك اكرر الزبده فى نفس العجينه ارجو افادتى سريعا لانو عايزه اعملها وهل فى طريقه بالزيت بدل الزبده.

    • مرحب ……….. الزبدة هي بتنقسم الي اربعة
      الجزء الاول توزعيه في العجينة وتطبقيها زي في الصورة وتدخليها التلاجة ثلث ساعة وتطلعيها تفرديها تاني وتوزيع الجزء التاني من الزبدة وتطبقيها برضو وتدخليها التلاجة ثلث ساعة وهكذا ثالث ورابع
      ان شاء اله اكون وصلت ليك الطريقة
      اي استفسار انا حاضرة

  5. سلام ولو فى طريقه بالزيت تكونى ماقصرت والكوب هو مقياس 250جم يعنى مقاس كبايه الشوب هذا المقياس هل هو البستخدميه فى اكلاتك ارجو الاجابه سريعا لانو انا محتاجه للحاجه جديد

    • الكوب هو الكوب المعياري 250 مل (ماجرام) وهو بيعادل فنجان الشاي ابو اضان (بتملي لحدي الحافة)
      والعجينة دي بالذات الذبدة اساسية فيها لانها بتعمل الطبقات وبتخلي مقرمش وجاف شوية
      اذا ما عندك مشكلة مع الذبدة جربيها بتكون عجيبة

  6. سلام ياسمسماية
    لو حابه اعمل كية كبيرة من فطياير الكرواسون يعنى ذى 60-100 قطعة المقادير حتكون كيف؟؟؟
    انا فى انتظار ردك ياسمسماية.

  7. انا نفذتها بس العجنه طلعت لينه بسبب الزبده ومااتقطعت لي كويس .. طعمها حلو بس شكلها ماجميل

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s