السخينة سودانية


السخينة

المكونات:

بصلة كبيرة مقطعة مربعات صغيرة، ثوم مقطع
فلفل اخضر مقطع قطع صفيرة، عصير طماطم
1/2 فنجان شاي فول سوداني مطحون (دكوة)

الطريقة:

في طنجرة نضع الزيت ونضع عليه البصل ونبدأ نفلب
ونضيف الثوم والفلفل الاخضر

ويقلب حتي يصبح ذهبي اللون

يضاف عصير الطماطم ويحرك ثم تغطي لمدة 3 دقايق

يضاف اليها حوالي 2 – 1/2 2 كوب ماء
ويضاف الملح والفلفل وقليل من الكزبرة
وتترك لتغلي وتخفض درجة الحرارة لمدة 15 دقيقة

يضاف الفول السوداني بعد مزجه بالماء ليكون ناعم
الي السخينة ثم تطفأ النار

يقطع الخبز في طبق عميق ويرش بالسخينة

16 تعليقات على “السخينة سودانية

  1. روعه انا بعملها بس ماحمص الطماطم المخلوطه مع البصل بضيف لطماطم المخلوطه ماء وبصبهاعلي طول .بس المره الجايه راح اجربها بنفس طريقتك

  2. salam,

    3arfa ana aktaar waheed mabsoot shadeed men alweb beta3ik daa ana zwjty men almgreeb bas bas hasee albraka fekee begat sudaniya 100% wa alfadl erjaa3 lekee

  3. سمسماية تسلم يدك يا عسل
    المدونة بتاعتك دي بقت لي أول مرجع
    لأني يا دوب بقيت ست بيت وكده🙂
    تسلمي يا ذوق

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s