كرات البيض المسلوق


كرات البيض المسلوق

المقادير:

8 بيضات مسلوقة جامد، 1/2 2 كوب صلصة بيضاء كثيفة
1/2 1 كوب بقسماط، ملح،فلفل اسود، زيت للقلي

الطريقة:

يبشر البيض المسلوق

يضاف الى الصلصةالبيضاء

يضاف 1/2 كوب بقسماط والملح والفلفل
ويخلط جيدا حتى تتكون عجينة قابلة للتشكيل
ويمكن اضافة بقسماط ان احتاج

تكور العجينة الى كرات وتدحرج فى البقسماط

وتقلى فى الزيت حتى تصبح ذهبية اللون

8 تعليقات على “كرات البيض المسلوق

  1. انا بعمل لحمة مفرومه معاها ملح وبهار وبقسماط والف بيها البيض المسلوق والف من فوقها خيط عشان ماتتفك فى التحمير وبعد التحمير بعمل ليها صلصة ذى حقت المحشى والكفتة وبضعه حتى تتسبك واقدمها دوائر رائعة ماتنسى نفك الخيط بعد التحمير قبل الدمعة

  2. برضو انا بعملو بس اللحمة بتكون متماسكة زي الكفتة
    يا تدقيها في الفندك او فب الفووت بروسيسر بتتماسك وما بتحتاج تربطيها
    بس الصلصة دي جديدة

  3. بتكون ناعمة و ما بتتفك و بعد التحمير بنقطعها نصفين او كما تحبي يعني ما بنعمل ليها صوص بالصلصة

  4. سلام عليكم بس عايزه اعرف الصلصه البيضاء دى انا اعمله ولا جاهزه ولا شنو الفهم ارجو الرد لانو بكره اول رمضان وبفكر اعملا
    شكرا

  5. وعليكم السلام يا فطوم… حسب علمي الصلصة البيضاء هي الباشميل والطريقة البسيطة هي انك تسخني شوية زبدة وتضعي زي ملعقتين دقيق وتقلبيه لحدي ما تشمي ريحة التحميس وتطفيه باللبن الحليب وتواصلي تقلبي بسرعة عشان ما يكلكع (زي ما بتقول سمسماية) وبعد داك تضيفي شوية ملح وفلفل ابيض ولو بتحبي المرقة زيي ممكن تضعي نصف مكعب ماجي مع مراعاة عدم وضع الملح في حالة المرقة. وسمسماية عندها الوصفة على الرابط ده https://simsimaya.wordpress.com/2010/07/30/%d9%84%d8%a7%d8%b2%d8%a7%d9%86%d9%8a%d8%a7-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d9%84%d8%ad%d9%85-%d8%a7%d9%84%d9%85%d9%81%d8%b1%d9%88%d9%85/

  6. والله وصفه رايعه جدا بس ممكن قبل مااحمرها ادخلها التلاجه او الفريزر للاستعمال في يوم اخر (يعني تجهيز مسبق)

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s