صينية المعكرونة بالخضار


صينية المعكرونة بالخضار

المقادير:

ربع كيلو معكرونة مسلوقة،1/2 كوب بازلاء،

2 جزر متوسط مقطع مكعبات ومسلوق، 2 فلفل اخضر مقطع شرئح رفيعة

كوب حليب، 3 بيضات، ملح، فلفل،2 م ك زبدة، جبنة مبشورة، بقسماط

الطريقة:

توضع الزبدة فى وعاء عميق على النار

تضاف المعكرونة وتقلب جيدا وترفع من النار

يضاف الخضار ويخلط الجميع

توضع فى صينية الفرن بعد مسحها بقليل من الزيت

يخفق البيض جيدا ويضاف اليه الملح والفلفل

يضاف الحليب ويمزج جيدا

يصب خليط البيض والحليب على المعكرونة

يضاف الجبن على السطح ويرش بالبقسماط

تدخل الفرن حتي تستوى ويحمر السطح

تترك لتبرد وتقلب فى طبق كبير

14 تعليقات على “صينية المعكرونة بالخضار

  1. تسلمى يا سمسمة وإن شاء الله فى ميزان حسناتك ، عايزة أسألك لو ما عايزة أعمل بيض ممكن تنجح الطريقة لأنى ما بحب البيض نهائى

    • كوثر ممكن تعمليهابالصلصة البيضاء بدون بيض و تكون صلصة ما سميكة و ممكن بس بيضة واحدة مع الحليب عشان شكلها يكون مناسب

  2. السلام عليكم جميعا ورمضان كريم ينعاد عليكم بالصحه والعافيه

    سلام لي ست البيت
    اكلك جميل وراقي والله وخليتنا نحب الطبيخ
    اول مره ادخل معاكم ….. واكتشفت موقعك دا صدفه قبل يومين لكن والله نفعني شديد …… اول شئ جربتو المكرونه بالخضار دي كنكهه طلعت مافيها كلام بس السطح كان ناشف وبي جوه كانت لينه لدرجه ماقدرت اغرفها من الصينيه قطعه واحده اتفتت معاي ممكن توريني السبب شنو

    وتسلمي ويديك العافيه

    • تسلمي ام نور
      بالنسبة للسطح الجاف بتكوني كترتي المعكرونة وخليط اللبن والبيض ما غمرها دا في الاول
      ثاني شئ ما متماسكة لازم ترد تماما عشان تتماسك كويس
      بتكوني غرفتيها وهي لسه سخنة صح؟

      مودتي

  3. ماشاءاللة جربتها طلعت رهيبة بس بدلتا جبنة البازلا بي جبنة الموزيرلا لانى ماعرفتا جبنة البازلاء

أضف تعليقاً

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s