DSC0797444

طبيخ البامية


طبيخ البامية

المكونات:

½ كيلو بامية، 2 بصلة متوسطة،¼كيلو لحم ضأن

1 م ك صلصة، ملح، فلفل، كزبرة، ثوم مفروم،

¼ م ص قرفة، 4 م ك زيت

الخطوات:

تغسل البامية وتترك حتي يجف ماءها

ثم ينظف روؤس البامية جيدا تترك جانبا

يقطع البصل الي حلقات رفيعة ويضاف الزيت ويرفع علي النار

يقلب البصل حتي يدبل ثم يضاف اللحم ويقلب حتي يتغير لونه

يضاف مقدار كوب ماء ويترك حتي بيدأ في الغليان

تضاف الصلصة وتحرك حتي تمزج

تضاف البامية وتقلب وتغطي لمدة 5 دقائق

تضاف البهارات والملح والثوم ويقلب معها

تضاف الماء ما يكفي لتغطية البامية

وترفع النار قليلا حتي تبدأ الغليان ثم تخفض وتترك حتي تستوي

 في هذه المرحلة لاتحرك بالملعقة ابدا حتي لاتتكسر وتحتفظ بشكلها

بالهنا

 
 
About these ads

12 comments on “طبيخ البامية

  1. انا بموت في الباميه وباميتك شكلها تحفه هي والصحن اتختو منظر بس اتعاين ليهم ماشاء الله

  2. جربت طريقتك وفعلا طلع راااائع ..مع اني كنت متعقدة منه لانه مايضبط معاي ..لكن ماشاء الله عليك ..الله يجزيك عني كل خير وينور دربك ويسلم ايدينك حبيبة

  3. سلام وشكرا للجمال دة

    لو محتي عاوزة ملاك السبانخ وكيف بيكون طاعم ولونه اخضر رجاء

  4. رمضان كريم ربنا يجزيك غننا كل خير لقد استفدت كثيرا من مطبخك ربنا يقويك وحابة انشاء اتابع كل ماتقديمينه مع تحياتي ام ضحي

  5. اهلين أخت سمسماية، موقعك رهيب وباين أكلك ارهب وربنا يديك العافية وسلمت اياديك. وعندي سؤال، طبيخ البامية ده فيهو ملعقه واحده بتاعت صلصة انتي متاكده لأنو لونه احمر وما فيهو طماطم، يعني اعملوا بي ملعقه صلصه واحده وعلي ضمانتك هههها أرجو الرد

أضف تعليق

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. تسجيل خروج   / تغيير )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s