DSC0660777

بسكويت الكاكاو


بسكويت الكاكاو

المقادير:

½1 كوب دقيق، 100 جرام زبدة، ½ كوب سكر،

صفار 2 بيضة، عصير برتقالة، بشر برتقالة

فانيليا، 1 م ص باكنج بودر، 3 م ك كاكاو

الخطوات:

يخفق الزبد والسكر حتي يتجانس ثم يضاف

صفار البيضتين مع الاستمرار في الخفق

يضاف عصير وبشر البرتقالة والفانيليا مع الاستمرار

في الخفق حتي يصبح كريمي

يخلط الدقيق والكاكاو والباكنج بودر جيدا

يصاف الي الخليط علي دفعات ويعجن باليد

او بالملعقة الخشبية حتي تتكون عجينة ملساء سهلة

توضع في الثلاجة لمدة ½ ساعة قبل ان تشكل

تفرد العجينة وتقطع حسب الرغبة

وتخبز في فرن متوسط الحرارة

يمكن تزيين او لصق القطع بالشيكولاتة او(المربي) او تترك

About these ads

22 comments on “بسكويت الكاكاو

  1. تسلمي يا سمسمة مواعيد مبالغة أنا اليوم بخبز عملت الكعك الناعم بتاعك وناويه على البتفور ونشاء الله بسكويت الكاكاو الجميل ده كمان. كل سنة وانت طيبه يا حبيبة.

  2. عاشت الأيادى يارب شغلك ماشاء الله تبارك الله حلووووووووو…..
    لازم الشوكولاتة تكون كاكاو ساده ولا أى نوع

    مشكوووووووره يا غالية
    كل سنة وانتى وكل أحبابك بألف خير وعافية

  3. سلااااااااااااااااااااااااااااام يا احلى سمسماية

    مطبخ ممتااااااااااااااااااااز زى صاحبته

    سبحان الله امس عملت بسكويت جوز الهند بس بطريقة جزائرية تعلمتها من صديقتى الجزائرية
    اسمه مشوك بجوز الهند

    و طلع شكله جميل تقريبا نفس المقاديراللى عندك مع اختلاف بسيط

    ح احاول انزل صورته

    و ح اطبق مقاديرك ان شاء الله المرة القادمة

    تسلمى و جزاك الله خيرا على المفلومات الوفيرة

    يلا اشوفك فى المنتدى

    مع الف سلامة

  4. ماشاء الله تبارك الله تسلم يدك
    كان عندي طلب عندك طريقة اللانكشير لو سمحت ياسمسماية

  5. qصباح الخير سمسماية بس بسال من بشر البرتقال تقصدى ايه وعصير البرتقال اعمل عصير عديل ممكن تشرحى لى بالدارجى لانه عجبتنى دايرة اعملها

  6. السلام عليكم سمسمايية بجد جزاكى الله خيرا على مجهوداتك بس عايزة طلبات صغننه بما انى لسسه ف بداية الطرق استحملينا حنسالك كتير ^_^
    عايزة وصفة البتفور الينشوفها ونضوقها دايما ف المناسبات
    تانى حاجه عايزة وصفة الكلير وهل عجنة الكلير قريبة من عجنة بلح الشام ؟
    تانى حاجه كيف اعمل الشكلاته السايحه البرشها عالدونات والكلير والخبايز
    وشكرا ليكي شدييييييييييييييييييييييييييييييييد

  7. سلام عليكم اخت سمسماية عملت البسكويت بس طلع ناشف وقوي ما هو اسبب في رايك وماهي المدة بالتحديد لتركة في الفرن ودرجة الحرارة

أضف تعليق

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. تسجيل الخروج / تغيير )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. تسجيل الخروج / تغيير )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. تسجيل الخروج / تغيير )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. تسجيل الخروج / تغيير )

Connecting to %s