كيكة جوز الهند


كيكة جوز الهند

المقادير:

كاس جوز هند مبشور، كاس لبن بدرة، نصف كاس زيت
نصف كاس سكر، 5 بيضات، م ص فانيليا
م ص كربونات

الطريقة:

الكيكة الاولى:تحميص اللبن حتى يصبح لونه بنى فاتح

يخلط السكر والبيض والزيت والفانيليا جيدا

يخلط جوز الهند والباكنج بودر واللبن المحمص

ويضاف اليه الخليط السائل يمزج جيد


يصب فى صينية متوسطة

ويخبز فى درجة حرارة 180 تقريبا لمدة 25 دقيقة

الكيكة الثانية:نفس الطريقه السابقة بمقادير جديدة
فقط دون نحميص اللبن


التزيين:توفي ابيض للصق الكيكتين
كوب سكر وربع كوب ماء على النار حنى ذاب السكر
يضاف له علبة قشطة ويحرك على النار حتى يمتزج

توفى البني:
يوضع نصف كوب سكر على النار ليذوب
يضاف القشطة ويحرك حتى يمنزج

توضع الكيكة الثانية

ويصب على وجهها التوفي الابيض
توضع الأولي فوقها وتزين بالتوفى البني
لنحصل على

About these ads

19 comments on “كيكة جوز الهند

  1. تنبيه: كيكة جوز الهند « آخر الزمان

  2. عملتها الان وهسي حاره قدامي طعمها رهييييب متل حلاوه بقره وعيالي جنو عليها ياريت الكل يجربها ويذوق طعمها العجيب و كلمة شكر مابتكفي لذا سأدعو لك في كل صلواتي ربنا يسهل عليك كل الصعاب ويفرحك زي مافرحتينا بس بدل الكربونات عملت مص باكنج باودر لانه ماكان عندي وطلعت واااااااااااااو ربنا يذيدك جمال ومال وعيال قولي امين دي دعوة ماما لي علي طول وبكلمها تدعي ليك كمان ولك تحياتي

  3. بالهنا يا ام اماسي
    ياريت لو في صور ان شاء الله الصورة النهائية
    عشان نخليها في صفحة الزوار

    ياستي دعواتكم دي براها بالدنيا وما فيها
    ياريت تدعي لي معاها

  4. رهيبة والله تسلم إيدك يا سمسمة …
    بس فى المقادير أنتى كاتبة كربونات لكن فى الطريقة قلتى باكنج باودر و أم أماسى قالت عملت الباكنج باودر بدل الكربونات و هسة أنا كنت عايزة أعملها لكن إحترت أعمل ياتو

  5. عزيزتي ام رنيم اعمليها بنفس خطوات سمسمه بتطلع ليك روووووعه بالكربونات000
    انا عملتها بالباكنج بودر لانه الكربونات ماكان متوفر عندي ماااقدرت اصبر لحدي مااجيب الكربونات00 وعملتها بالباكنج بودر وطلعت حلوه مرررررره000جربيها بالكربونات اولا

  6. تسلمى يا أم أماسى لكن بالجد إنتى بدون مجاملة شكلك زولة رايعة من كلماتك الرايعة فى صفحة مشاركات الزوار و مشاركاتك كلها روعة و بتمنى أتواصل معاكم أكتر لكن صراحة اليومين ديل شغلة شديدة بس دعواتك

  7. تسلمي ياام رنيم ياعسل وياريت تشرفينا بهناك عشان صفحتنات تنور اكتتتتر بوجودك00ربنا يعينك ويسهل عليك والكيكه دي والله طعمها رهيييب جربيها وادعي للغاليه سمسمه وادعي لينا كمان0000خالص تحياتي ياعسل

  8. تسلمى يا أم أماسى يا عسل إنت والله … عملت الكيكة و طلعت جد رووووووعة يديكى العافية إنتى و سمسماية ما تتخيلى رهيييييبة كيف … إنتى عارفة أنا كل يوم تقريباً بجرب حاجة جديدة بالمناسبة الينسون بتاعك رهيب بالجـــد حاولت أعملو بطريقتك لكن ماظبط معاى أنا عندى طريقة تانية حأنزلها فى صفحة المشاركات …. تحياتى يا راقية

  9. جربتهاا كم مره وكل مره احلى طعمها بالجد روعه ,, بس الكيكه التانيه البدون تحميص اللبن برضو بجينى لونها بنى ماعارفا لى .
    وعندى سوال برضو هل بستعمل علبه قشطه مع كل كيكه ولا علبه وحده تكفى الاتنين ؟
    شكراا

    • ولو ما بنحبي الصوص كتير ممكن تقسمي علبة القشدة وكمية السكر
      وكل مرة تعمل بنص المقدار
      وبالنيبة للون الكيكة الثانية بتكون بتخابها في الفرن كتير
      انت اول ما تستوي طوالي طلعيها
      لكن طالما طعمها جناااااان الباقي بتعدل ومقدور علية
      تسلمي ولك التحية :)

  10. تسلمي يا سمسمه عملت وصفة الكيكه وما نجحت معاي عاوز اعرف فيها دقيق ولا لأ لأنو كانت هابطه وما اتنفخت لفوق

أضف تعليق

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. تسجيل خروج   / تغيير )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s