تشكيلات مختلفة بعجينة العشرة دقائق


تشكيلات مختلفة بعجينة العشرة دقائق

عجينة العشرة دقائق

المقادير:

المقادير مقسومة الي قسمين (1) و(2)

الفقرة (1)

فنجان قهوة سكر، 2 ملعقة اكل خميره فوريه، 2 كاس ماء دافي،

ذرة ملح ، 2 كاس دقيق، 2 ملعقة حليب بودر

الفقرة(2)

3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت.

الطريقه:

تخلط مقادير الفقرة(1)  مع بعض وتترك لمدة 10 دقائق

بعدالعشر دقائق يضاف لها

مقادير الفقرة (2)

وتعجن جيدا وتستخدم على طول

تتميز هذه العجينة بسهولة تشكيلها وقد استخدمتها

فى تدوينات البيتزا بانواعها فى مطبخي

اليوم سوف اقوم بتشكيلها لمعجنات باشكال مختلفة

وسوف تلاحظون كيف انها طرية وسهلة فى التشكيل

الشكل الاول العجينة تم حشوه بالمربي

الشكل الثانى سقي بالشيرا

استخدت قالب التارت والدائرة عبارة عن طبفتين محشوة بالجبن

وعلى السطح حشو بالمارتديلا مع الخضار (سبق وان شرحتها)

ايضا عبارة عن دائرتين محشوة  بجبن الساندوتش

والمارتديلا (قطعت على شكل دائرة)

ايضا الحشو بالمارتديلا والخضار مع جبنة كيرى لتكون متماسكة

الحشو باللحم المفروم والخضار

خلية النحل بطريقة مبتكرة

الحشوة فول سوداني وسقيتها بالشيرا

311220082041

فطاير بحشو الجبن

وسوف اتناول كل شكل بالشرح المفصل ان شاء الله

About these ads

39 comments on “تشكيلات مختلفة بعجينة العشرة دقائق

  1. تنبيه: ورود بحشو الجبن والمارتديلا « مطبخ سمسماية

  2. تنبيه: تشكيلة فطاير باللحم المفروم والخضار « مطبخ سمسماية

  3. تنبيه: تشكيلة فطائر دائرية « مطبخ سمسماية

  4. تنبيه: فطاير بحشو الجبن « مطبخ سمسماية

  5. تنبيه: خلية النحل علي طريقتي « مطبخ سمسماية

  6. تنبيه: ميني بيتزا بالخضار « مطبخ سمسماية

  7. تنبيه: فطاير بحشو التونة « مطبخ سمسماية

  8. تنبيه: سندويش البيتزا « مطبخ سمسماية

  9. تنبيه: أقماع البيتزا « مطبخ سمسماية

  10. Alsalam aleikum sister,
    mashalla you have an amazing talent and creativity just from looking at the pictures. I came across the 10 mins dough, but the measurements you are using are not clear enough for me. WHen you say “kas” do you mean cup? and what is a cup measurement for the coffee finjan since I don’t have one. I use the standard cup jug measurements.
    thank you for your time.
    OH and by the way, where are you located? sudan or somewhere else?

  11. وعليكم السلام سمرا

    تعليقاتكم تمنحني الثقة وملاحظاتكم تفيدني في تجويد العمل
    فلك الشكر اختي

    الكاس المقصود هو كاس الجبن السائل
    والفنجان (الشاش) هو كوب الشاي

    فعلا القياسات بالفنجان والكاس لبعض الناس غير واضحة
    لكن سوف اقوم باضافة القياسات حسب القياسات المقابلة ليها بالـ cup & jug

    لك التحية

  12. رهيبه تسلمى انا اصلا عندى مشكله مع عجينة البيتزا اصلا مابتظبط معاى لكى كل الشكر

  13. تنبيه: بيتزا بشكل جديد « مطبخ سمسماية

  14. لك من كل التحيه والود العجينه جربتها وطلعت سايله وين تكون المشكله ارجو منك المقادير وربنا يعطيك العافيه

  15. ياهدي كيف حالك المقادير نمرة واحد بتكون سائلة بتخليها تخمر وبعدين تضيفي ليها المقادير نمرة 2 بتبقي متماسكة يعني خمسة كبايات دقيق انا بعملها بكباية العصير الكبيرة اذا عملتي خمسة كبايات بتكون كبايتك صغيرة ولاعملتي شنو

  16. تنبيه: تشكيلة فطاير ورود « مطبخ سمسماية

  17. simsmaya izyk mashalah 3lek fanah daymn …3ndi so2al 3jeena 10 dgayig b3d ma ast3mal mniha momkin alfadil mnha akhoto fi alfreazer ??? ma b7sal leha 7aja…. afedeeni lw sm7ty…

    • زي ما قالت الاخت زينة
      ختيها في الفريزر ما بتجيها حاجة
      ولو كمان جهزنيها فطائر محشية او بيتزا وجمتيها بيكون ساهل عليك
      بعدين لما تجي تستعمليها تتطلعيها وتخليها تسيح وتدخليها الفرن
      ولو فطائر في الزيت تخلي الزيت سخن شديد وتحمريها بمجرد ما تطلع من الفريزر :)

  18. اختي هالة عجينة العشر دقائق ممكن تعملي منها كمية كبيرة و تقسميها و تحفظيها بالفريزر ……….يعني تستخدميها وقت المفاجاأتت و الضيوف غير المتوقعين

  19. تسلمى يا سمسم وبكرة عندى ضيوف على الفطور يارب تظبط معاى
    واعمل كل الاصتاف الحلوة دي.

  20. السلام عليكم ورحمة الله ،،جربتا عجينة العسرة دقايق في البيتزا وخليةالنحل طلعة رهييييبة تسلمي يا سمسماية

  21. ما شا الله عليك يا سمسم و ربنا يوفقك في مساعده المستجدات علي الطبخ كلهم , عندي سوال علي المقادير بتاعت العجينه دي ما واضحه بالنسبه لي يعني الفنجان بيساوي كم جرام والكاس برضو و ملعقه الاكل دي ياها الملعقه الكبيره ولا كيف ..؟ و جزاك الله خير

    • اهلا يا اسماء
      الفنجان مقصود به الفنجان القوة الصغير والكاس هو الكوب 250 مل
      والملعقة هي كما ذكرتي جربيها ح تعجبك ان شاء الله

  22. قصدي يعني الكاس ال انتي قاصداهو دا الكبايه ابو 250 مل ولا شنو بالضبط والفنجان برضو ابو كم مل..؟ يعني بعادلو شنو بالسوائل فهمتيني ..؟ جزاك الله خير

  23. يا سماسم أنا أ ماتمت ب زااااتو في المطبخ…
    المهم عملتا العجنة بنصف المقدار طلعت موووووووووووووية جد جد أنا فشلت في المطبخ

    • دقيقة دقيقة………..!؟ معانا ما في فشل بس شوية تركيز
      لوبتلاحظي العجينة دي فيها 5 اكواب دقيق وكوبين موية يعني ما بتبقي موية
      بتكوني عملت 2 دقيق مع 2 موية ونسيتي بقية الدقيق اللهو 3 كبيااات :)
      جربي تااااني واقري المقادير كويس

  24. بس حابه تعطينى طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه انا مابتظبط معاى وعمل التورته

  25. سمسماية انا بتابعك من زمان واول مره اعلق انا نفسي اتفنن في المطبخ والطبخات لكن مشكلتي تقليدية بعمل الحاجات العادية عايزاك تساعديني بافكار ابدا من وين ماشاء الله عليك عيني باردة

  26. سلامات وشكرا جزيلا ياسمسمايه اول مره تظبط معاى عجينه فطاير والله طلعت خطيره تسلمى رربنا يديك العافيه شكرا مره تانيه.

أضف تعليق

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. تسجيل الخروج / تغيير )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. تسجيل الخروج / تغيير )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. تسجيل الخروج / تغيير )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. تسجيل الخروج / تغيير )

Connecting to %s